تعمیرکار سردخانه باید این سه مشکل اصلی سردخانه در عدم سرد کردن دما به اندازه کافی را برای شما بصورتی خلاصه موشکافی نماید. در بسیاری از موارد، معمولا تعمیرکار سردخانه توصیه می کند که ماده مبرد را تعویض کنید. ولی این اصلا فکر خوبی نیست ! آیا باید قبل از ریختن ماده مبرد، کل سیستم را به دقت بررسی کرد؟ ما به شما توصیه می کنیم که میزان افزایش دما و یا میزان کاهش دمای اضافی را بررسی نمایید.
اجازه دهید مسئله را از ابتدا توضیح دهیم. شما به ماموریت تعمیر سردخانه فرستاده شده و متوجه می شوید که مشکل کم شدن حجم ماده مبرد است. با این وجود، شما این بار متوجه شده اید که سه عامل باعث ایجاد این مشکل شده است، و باید نخست میزان گرمای اضافی و یا سرمای بیش از حد را بررسی کرده تا بتوانید بهترین راه حل را پیدا نمایید.
فرض کنید میزان فشار مکش سیستم 45 psi است، و میزان دمای مکش 68 F، پس بنابراین میزان گرمای بیش از حد برابر با 46 F خواهد بود. این نشانه ی این است که میزان فشار در اواپراتور اندک است. با این وجود، قبل از افزودن ماده مبرد، باید میزان کاهش دما را اندازه گرفت تا مطمئن شویم که ایراد بدلیل معیوب بودن یا گرفته بودن و یا کوتاه بودن اندازه دستگاه ما نمی باشد.
درحالیکه میزان افزایش دما به ما نشان می دهد که چه میزان ماده خنک کننده (مبرد) در اواپراتور وجود دارد، کم بودن میزان درجه حرارت یا سرمای بیش از حد نیز به ما نشان می دهد که چه میزان ماده مبرد در کندانسور وجود دارد.
بله درست است! البته مواردی نیز وجود دارد که علت اصلی مشکلات کم بودن ماده مبرد باشد. اگر میزان افزایش دما بسیار زیاد باشد، و میزان سرد شدن بسیار اندک، احتمالا میزان ماده مبرد در داخل دستگاه کاسته شده است. در این حالت دو مطلب را به خاطر داشته باشید، نخست اینکه محل نشتی را پیدا کرده و آن را برطرف سازید، و دوم آنکه میزان افزایش درجه حرارت و یا میزان کاهش درجه حرارت را پس از تزریق ماده خنک کننده اندازه گرفته تا از افزایش بیش از حد حجم آن جلوگیری نمایید.
این امر می تواند به علت کم بودن فشار هوا باشد، می توانیم علت این امر را کثیف بودن فیلتر، شل بودن نوار پلاستیکی (لاستیک درب) و یا کم بودن میزان داکت های کشیده شده باشد، البته می توانیم علت آن را ناشی از کثیف بودن محیط سردخانه، و یا پره های فن نیز بنامیم. البته می تواند ناشی از خاک گرفتگی و یا سفت شدن کویل اواپراتور نیز باشد.
با بررسی میزان حرارت بیش از حد، متوجه می شویم که مکش کم به دلیل این مطلب است که اواپراتور حرارت را به اندازه کافی جمع آوری نمی نماید. برای بررسی میزان حرارت بیش از حد، یک ترمومتر را که برای این کار طراحی شده است را به لوله اندازه گیری درجه حرارت و مسیر مکش متصل می نماییم. سعی کنید برای این کار از ترمومترهای اینفرریتی استفاده ننمایید. سپس میزان فشار مکش را اندازه گرفته سپس آن را بر اساس میزان حرارتی که بر روی چارت فشار سنج تعیین شده است تبدیل نمایید. این دو عدد را از یکدیگر کم کنید تا میزان اندازه اضافی درجه حرارت را درک نمایید.
میزان افزایش سرما در سردخانه ها که از شیر انبساط ترموستاتیکی استفاده می کنند باید چیزی بین 10 تا 18 درجه فارنهایت باشد. درصورتی که از این اندازه بیشتر باشد به معنای این است که ماده مبرد در حال بازگشتن به کندانسور است. در سیستم هایی که از شیر انبساط ترموستاتیکی استفاده می کنند، درصورتی که میزان درجه حرارت زیاد باشد، اول از همه چک کنید که با ورود ماده خنک کننده یا همان مبرد چه میزان درجه حرارت کاهش می یابد. درصورتی که میزان درجه حرارت اصلا تغییری پیدا نکرد، در حالیکه ماده مبرد همچنان در حال افزایش است، به این معنی است که دما سنج دستگاه مشکل دارد. در این صورت لازم است تا powerhead را تعویض نماییم.
فرد متقاضی کار به عنوان تعمیرکار سردخانه لازم است تا موارد زیر را رعایت نماید و یا امور زیر را انجام داده و حتما پیش از اشتغال در این شغل دوره های مرتبط را گذرانده باشد. عمل نگهداری از قسمت های مختلف سردخانه که شامل اواپراتور، کندانسور و کمپرسور می باشد لازم است از سوی فردی انجام گیرد که دوره های لازم مرتبط با این کار را گذرانده باشد.این فرد نخست باید میزان بازدهی انرژی در زنجیره سردخانه بررسی کرده و تمامی مشخصات از قبیل درجه حرارت و تفاوت های اندازه های آن و همچنین شرح وظایفی را که باید در هنگام انجام امور تاسیساتی بشناسد را دارا باشد.
درباره این سایت